Abordarea sustenabila a ambalarii produselor

Abordarea sustenabila a ambalarii produselor

Ambalarea produselor este esentiala pentru pastrare si transport. Pentru unele companii, cutiile de carton sunt o parte aproape vitala in operatiunile zilnice, ceea ce va genera un impact negativ asupra mediului in cazul in care resursele nu sunt folosite in mod rational si nu se investeste, cel putin timp si energie in reciclare. Cutiile de carton, odata folosite pot fi reciclate, reconditionate si reintroduse in circuit.

Politicile verzi ar trebui sa fie o preocupare interna a tuturor companiilor si nu numai. Clientii finali, utilizatori individuali ai produselor livrate ar putea avea o contributie importanta in procesul de reciclare, daca ar incepe, la scara larga, sa colecteze selectiv deseurile menajere. Este doar un prim pas catre o gestionare sustenabila a resurselor si a unui mediu de viata sanatos, dar acest pas ramane fara un impact simtitor daca nu este adoptat la scara larga. O gospodarie care colecteaza selectiv nu poate face diferenta, dar deja cand un cartier incepe acest demers, va avea impact asupra intregului oras, iar treptat impactul se va raspandi la nivelul tarii.

In ceea ce priveste ambalajele, acestea ar trebui sa aiba imprimata o latura ecologica primordiala care sa educe cumparatorul, sa-l determine sa constientizeze importanta contributiei pe care o poate avea la pastrarea unui mediu sanatos prin utilizarea rationala a resurselor disponibile.

Clientul modern este din ce in ce mai constient de impactul pe care il au produsele pe care le cumpara asupra mediului, asa ca a inceput sa fie foarte atent la ambalaje si la reciclarea acestora. Astfel, un ambalaj care vinde nu trebuie doar sa aiba un design atragator pentru ochi ci sa propuna si o abordare sustenabila. De exemplu, un ambalaj facut din materiale reciclabile are un potential mai mare sa atraga clientul decat unul care nu este rezultatul unei utilizari sustenabile a resurselor.

Share this post