Criterii esențiale pentru conceptul unei soluții de ambalare

Criterii esențiale pentru conceptul unei soluții de ambalare

Dezvoltarea unei soluții de ambalare fiabile este esențială pentru orice companie producătoare, indiferent de natura produsului. O soluție fiabilă de ambalare trebuie să ofere transportul și depozitarea în condiții de siguranță, precum și o rezistență la șocurile mecanice, în cazul în care produsul este fragil. Mai mult, ambalajul poate să meargă mai departe și, prin plierea pe nevoile produsului în lanțul de depozitare și distribuție să asigure condițiile optime de protecție pentru depozitarea pe termen lung sau facilități pentru manipularea produselor.

Principalul scop al unei soluții de ambalare este acela de a proteja produsul. În principiu, produsele ambalate trebuie să reziste unei căderi de la o înălțime de 1,2 metri, în diferite unghiuri, fără să sufere daune. Unghiurile sunt cam așa:

  • aterizarea pa bază;
  • aterizarea pe capac;
  • aterizarea pe cea mai lungă parte;
  • aterizarea pe cea mai scurtă latură;
  • aterizarea pe colț.

Un ambalaj bun ar trebui să asigure integritatea produsului în fiecare dintre aceste situații. De asemenea, ar trebui să reziste la cel puțin un minut de scuturat continuu fără ca produsul să fie afectat. Trecerea cu bine a acestui test certifică rezistența în timpul transportului. Alte criterii pe care ar trebui să le îndeplinească o soluție fiabilă de ambalare ar fi:

  • soluțiile de ambalare trebuie să fie durabile;
  • o soluție de ambalare de calitate trebuie să protejeze produsul în cazul șocurilor mecanice survenite în timpul transportului;
  • soluțiile de ambalare ar trebui să fie rezistente la umezeală pentru a reduce astfel riscul de a provoca daune produsului;
  • soluțiile de ambalare ar trebui să faciliteze manipularea în depozit și în fazele de încărcare-descărcare.

În principiu, soluțiile de ambalare, cu tot cu elementele de protecție introduse pentru sporirea siguranței produsului nu trebuie să ajungă la costuri foarte mari, dar beneficiile pe care le pot aduce sunt foarte mari. O soluție de ambalare fiabilă poate salva produsele în cazul unor evenimente neprevăzute, diminuând astfel o parte importantă a pierderilor.

Share this post