Cum lucrăm: procesul de la evaluarea nevoilor la livrarea soluției de ambalare

Cum lucrăm: procesul de la evaluarea nevoilor la livrarea soluției de ambalare

Fiecare client are nevoi diferite. Produsele finite pe care le depozitează și le livrează au caracteristici distincte,unele dintre ele fiind mai fragile, au nevoie de condiții speciale de transport și de păstrare în depozit, așa că soluție de ambalare trebuie adaptată tuturor acestor variabile. Pentru fiecare client, construim soluții personalizate, adaptate condițiilor specifice de care produsul său are nevoie.

De multe ori, pentru produse finite sau elemente de materie primă folosite în sectorul industrial trebuie să construim soluții de ambalare de la zero. De aceea, este foarte important să avem o discuție inițială completă cu beneficiarul, în urmă căreia să-i identificăm și să-i înțelegem nevoile. Este foarte important să cunoaștem caracteristicile elementului de ambalat și modul de manipulare al acestuia pentru a ne stabili abordarea tehnică. De exemplu, dacă este vorba de un element fragil care va fi manipulat frecvent, în cicluri de transport și depozitare succesive, este nevoie de o soluție de ambalare care să asigure o protecție foarte bună. În schimb, dacă este vorba de un produs mai puțin expus la daune fizice, abordarea este cu totul diferită.

Odată ce am înțeles cerințele clientului, lucrăm la conceptul soluției de ambalare. Prima fază este fișa tehnică a soluției unde notăm caracteristicile pe care le include, precum și dimensiunile. Odată ce fișa tehnică conține toate detaliile, trecem la desenul tehnic al soluției. Desenul tehnic poate fi subiectul unei noi discuții cu beneficiarul înainte ca soluția să intre în faza de producție. În cazul unei discuții ne vom axa pe elemente de detaliu, care pliază soluția de ambalare pe particularitățile produsului clientului.

Nu în ultimul rând, dacă este nevoie, realizăm și conceptul grafic al ambalajului, dacă acesta urmează să aibă nu doar un rol de protecție, ci și unul comercial.

Fiecare etapă pe care o parcurgem de la discuția inițială până la livrarea soluției de ambalare este obligatorie pentru a înțelege exact ceea ce dorește clientul și pentru a livra, în cel mai scurt timp posibil, soluția de ambalare solicitată. Aceste etape sunt rezultatul optimizării proceselor noastre interne din, astfel încât să venim întotdeauna cu un răspuns prompt la cerințele pieței.

Share this post