Ai un magazin online? Cum poti evita problemele legate de ambalarea produselor?

Ai un magazin online? Cum poti evita problemele legate de ambalarea produselor?

Una dintre problemele unui magazin online la inceput este ambalarea produselor in vederea unei livrari sigure. Bunul livrat trebuie sa ajunga la cumparator intact, asa ca ambalajul trebuie conceput in asa fel incat sa preintampine eventuala neglijenta in manipularea marfii pe care o pot manifeste uneori curierii.

Am identificat, de-a lungul colaborarilor cu diverse magazine virtuale problemele de inceput cu care s-au confruntat acestea. Bineinteles, in timp, procesele s-au optimizat, pe masura ce activitatea magazinului a devenit mai intensa. Pentru a evita inca de la inceput problemele generate de impachetarea produselor, invata din greselile si solutiile altora.

  • Utilizarea unei cutii nepotrivite ca dimensiune – poate dauna integritatii produsului, asa ca defineste o dimensiune de cutie putin mai mare decat produsele pe care le distribui, astfel incat sa ai suficient loc pentru materialele de protectie.
  • Utilizarea unei cantitati insuficiente de material pentru impachetat. Fie ca este vorba de material de impachetat cu bule, bile de spuma, sau hartie care sa asigure produsului un strat protector. Umple cutia, inchide-o si scutur-o. Obiectivul este ca produsul sa nu se miste in interior.
  • Foloseste o banda adeziva solida. Banda adeziva este importanta deoarece va tine cutia inchisa. Daca, din dorinta de a economisi, mergi pe o banda adeziva de proasta calitate, risti ca pachetul sa se deschida in timpul transportului.
  • Etichetarea corespunzatoare. Atentie la detaliile destinatarului. Înainte de livrare, dupa ce ai testat ambalarea corespunzatoare, verifica datele de livrare. Lipeste toate etichetele de care este nevoie, astfel incat curierul sa nu aiba neclaritati. De obicei, aceste neclaritati produc actiuni in lant, de la intarzieri, la nemultumiri si la orientarea catre concurenta.

Împachetarea corespunzatoare este un aspect esential al comertului online, asa ca asa ca, este foarte important ca magazinul sa acorde atentie acestui aspect pentru indeplinirea obiectivului final, respectiv livrarea in siguranta a produsului catre cumparator.

Share this post