Amazon propune o soluții de ambalare pentru producătorii care vând prin platforma de comerț electronic

Amazon propune o soluții de ambalare pentru producătorii care vând prin platforma de comerț electronic

Gigantul comerțului online, Amazon, vine cu o propunere interesantă pentru producătorii care vând prin intermediul platformei. Propunerea vizează aplicarea unor soluții de ambalare sustenabile, adaptate comerțului online care aduc beneficii atât producătorului, dar și magazinului online sau cumpărătorului final. Toate părțile implicate în lanțul de producție, distribuție și vânzare a produsului au avnatjele lor prin adoptarea principiului „Frustration Free Packaging” (Soluții de ambalare fără frustrări).

Amazon a demarat deja colaborările cu o serie de producători care implementează această soluție de ambalare pentru livrarea produselor către vânzare prin Amazon, în detrimentul soluțiilor de ambalare proprii, soluții pe carele folosesc pentru expunerea în magazinele fizice în care desfac. Soluțiile de ambalare propuse de Amazon sunt adaptate comerțului electronic, respectiv, cutii din carton, simple, adaptate dimensiunilor produsului ambalat și cu elementele de siguranță necesar, astfel încât integritatea produsului să nu fie viciată în timpul transportului. Din punctul de vedere al producătorului care vinde prin Amazon, această alternativă vine cu o reducere substanțială de costuri deoarece cutia din carton simplă, fără grafica publicitară absolut necesară pentru a vinde în magazinele, este mult mai ieftină. În plus, pentru comerțul online, pagina produsului din magazinul virtual conține toate informațiile tehnice și de prezentare, iar odată ce a fost livrat cumpărătorul vrea doar să deschidă cutia cât mai repede să-și vadă produsul achiziționat. Astfel argumentul pentru producători, pe lângă reducerea costurilor, este lipsa de relevanță a ambalajului original din perspectiva rolului său de marketing.

Această soluție aduce o reducere de costuri și pentru Amazon care nu ma trebuie să ambaleze încă o dată produsele pentru livrare. Produsul este ambalat de către producător și pregătit pentru livrare către clientul final în depline condiții de siguranță. La costurile reduse se adaugă îmbunătățirea timpilor de livrare prin eliminarea unei etape, respectiv cea de ambalare în depozitul Amazon, astfel încât cumpărătorul poate primi produsul într-un timp mai scurt.

Pentru cumpărător avantajul este că nu va trebui să desfacă două ambalaje până ajunge la produsul dorit. Va desface doar cutia de livrare, și va descoperi imediat produsul. În momentul în care trebuie să treacă prin două ambalaje, demersul de despachetare poate deveni unul frustrant.

Un avantaj major pentru toate părțile implicate este faptul că soluțiile de ambalare propuse de Amazon sunt 100% reciclabile, spre deosebire de ambalajele originale care conțin elemente care nu pot intra în procesul de reciclare. De asemenea, impactul imediat asupra mediului este unul imediat deoarece scade considerabil cantitatea de deșeuri produse de ambalaje.

Ceea ce propune Amazon este o soluție care, aplicată la scară largă ar putea avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului înconjurător.

Share this post