Ambalajul inovativ care ar putea revolutiona modul de prezentare al vinului

Ambalajul inovativ care ar putea revolutiona modul de prezentare al vinului

Un nou tip de ambalaj dedicat vinului ar putea schimba modul de prezentare al licorii bahice, reusind in acelasi timp sa transforme ambalarea acestui produs intr-un proces sustenabil, cu un impact redus asupra mediului. Chiar daca nu face rabat de la eleganta, noul ambalaj are toate sansele sa se loveasca de prejudecatile producatorilor si consumatorilor. Totusi, argumentele care vin in favoarea acestei solutii sunt destul de pragmatice pentru a putea fi acceptate in timp.

Wine Pouch (R)evolution este prototipul ambalajului de vinuri al viitorului care ar putea declansa o schimbare radicala in „lumea” traditionala a ambalajelor oenologice. Noul ambalaj vine ca o alternativa sustenabila a ambalajelor pentru vin care este, in acelasi timp, functionala si eleganta, reusind astfel, cel putin teoretic sa suplineasca atributele sticlei traditionale. Prototipul scoate in evidenta contururile sticlei traditionale, asa ca, experienta degustarii vinului sa nu fie alterata de noua prezentare. Odata cu prezentarea sa, Wine Pouch (R)evolution a reusit sa se remarce la concursurile de design pentru ambalaje, reusind chiar sa ia si cateva premii.

Impactul implementarii la scara larga a acestei solutii ar fi unul important, in conditiile in care, in 2015, la nivel global productia a fost estimata la 275,7 milioane de hectolitri, dintre care 163,8 milioane provin din Europa. Italia, urmata de Franta sunt cei mai mari doi producatori globali de vin, asa ca sunt si cei mai mari utilizatori de sticle pentru ambalarea licorii. Dezavantajele utilizarii sticlelor pentru productii industriale sunt utilizarea unor volume mari de material, precum si o utilizare ineficienta a spatiului si dificultati de depozitare si transport. Caracterul casabil al sticlelor presupune si o ambalare mai atenta in vederea transportului.

Producatorii traditionali de vin din Europa sunt reticenti la alternativele de ambalare mai flexibile si mai eficiente deoarece un vin prezentat intr-un alt ambalaj decat o sticla eleganta este automat perceput ca un produs de calitate indoielnica. Asadar, prejudecatile consumatorului, la care se adauga spiritul conservator al producatorilor fac oarecum dificila adoptarea unui ambalaj alternativ.

Tocmai pentru ca au identificat aceste probleme, Wine Pouch (R)evolution, incearca sa convinga prin eleganta, eliminand elementele de ambalaj care ar putea sugera calitatea inferioara a produsului.

Share this post