Criterii pentru alegerea unui furnizor de ambalaje pentru e-commerce

Criterii pentru alegerea unui furnizor de ambalaje pentru e-commerce

Gasirea furnizorului de ambalaje pentru o afacere mica sau mijlocie din domeniul comertului online poate fi un demers destul de dificil. Chiar daca piata de ambalaje nu duce lipsa de producatori, gasirea celui a carui produse sa se potriveasca perfect cu nevoile magazinului tau online este o reala provocare. Oferta de ambalaje nu este una uniforma, fiecare producator vine cu elementele sale specifice din nevoia de diferentiere fata de concurenta, dar si pentru a se adresa unor nise specializate.

Bineinteles, vei cere oferte de la mai multi furnizori, iar pretul nu ar trebui sa fie criteriul unic de selectie. De multe ori, pe termen mediu si lung un pret redus poate atrage dupa sine probleme si intarzieri care pot provoca pierderi importante afacerii. Cele mai importante criterii de selectie
Produsele furnizorului se potrivesc produselor pe care le livrezi?
Ambalajul in care este livrat produsul trebuie sa fie practic si sa faciliteze transportul in deplina siguranta. Nu ar strica sa fie si personalizat, adica sa aiba imprimat logo-ul magazinului. Studiaza gama de ambalaje a furnizorului si alege-l pe cel care propune o gama variata. Daca magazinul tau vinde are o paleta larga de produse de dimensiuni diferite, disponibilitatea unor ambalaje variate este esentiala.

Care este disponibilitatea furnizorului?
Este foarte important ca furnizorul sa raspunda intr-un timp cat mai scurt solicitarilor tale. Timpul de raspuns este testat inca de la primul contact, respectiv de la cererea de oferta. Daca raspunsul vine rapid, atunci poti bifa un punct in favoarea furnizorului. Promptitudinea raspunsului se va dovedi utila in situatiile speciale care presupun o interventie din partea furnizorului.

Comenzile sunt livrate la timp?
Respectarea termenelor de livrare este esentiala, la fel ca respectarea termenelor de plata. În cazul in care furnizorul nu reuseste, in repetate randuri, sa livreze la timp, iar din aceasta cauza nu poti onora comenzile clientilor, ar fi cazul sa reincepi o sondare a pietei.

Un furnizor de ambalaje fiabil care livreaza la timp si este dispus sa intervina in momentul in care ai nevoie de un efort suplimentar din partea lui poate contribui la cresterea afacerii prin eficientizarea activitatii magazinului online, oferindu-i, pe termen mediu si lung, un avantaj competitiv important.

Share this post