Criterii pentru alegerea unui furnizor fiabil de ambalaje

Criterii pentru alegerea unui furnizor fiabil de ambalaje

Determinarea calitatilor pe care trebuie sa le aiba furnizorul de solutii de ambalare si alegerea celui mai potrivit produselor oferite de companie este un demers care necesita o atentie sporita la detaliu. Fiecare companie care vrea sa vanda unul sau mai multe produse din aceeasi gama sau din game diferite are nevoie de ambalaje care se potrivesc nevoilor specifice produsului, dar si de un proces al furnizorului care sa se poata adapta cu usurinta fluxului activitatii sale, a beneficiarului de solutii de ambalare.

De la siguranta produsului, pana la personalizarea solutiilor de ambalare atat din punctul de vedere al proprietatilor tehnice, cat si din perspectiva design-ului grafic. Pentru determinarea furnizorului potrivit pentru nevoile companiei, sugeram cateva criterii care se pot dovedi foarte folositoare.

Profilul si istoricul furnizorului
Documentati-va, incercati sa descoperiti punctele forte si slabiciunile fiecarui furnizor pe care il aveti in lista de contacte. Analizati-i cu atentie site-ul pentru a vedea daca este transparent in ceea ce priveste procesele si activitatile sale. De asemenea, informatiile de pe site pot fi foarte importante pentru determinarea competentelor si a capacitatii de adaptare in functie de particularitatile fiecarui proiect. Varietatea de solutii standard propuse, precum si portofoliul sunt indicatori clari ai flexibilitatii furnizorului si a versatilitatii solutiilor propuse.

Capacitatea de a se adapta reglementarilor legale din domeniul companiei beneficiare
Unele de omenii de activitate, cum ar fi cel alimentar, farmaceutic si nu numai, trebuie sa respecte o serie de conditii speciale care contribuie la pastrarea integritatii produsului pana cand acesta ajunge la clientul final. Furnizorul de solutii de ambalare ar trebui sa faca proba capacitatilor sale de a livra solutii personalizate in conformitate cu reglementarile care ghideaza domeniul de activitate al beneficiarului. Și aici poate sa devina foarte util portofoliul, care poate convinge si poate duce la o discutie directa intre beneficiar si furnizor.

Project Management si Workflow
Inainte de inceperea unei colaborari, beneficiarul trebuie sa cunoasca aspectele legate de abordarea gestiunii proiectelor in cadrul proceselor furnizorului. Daca este vorba de o colaborare cu un volum mare si cu termene de livrare stricte este foarte importanta sincronizarea dintre procesele furnizorului si ale beneficiarului astfel incat produsul finit si ambalat sa fie livrat la timp.

Stabilirea detaliilor inca de la inceputul colaborarii va duce la evitarea eventualelor probleme care pot aparea pe parcurs, in momente in care rezolvarea lor va avea efecte negative asupra ambelor parti contractuale si, implicit asupra beneficiarului final al produsului.

 

Share this post