Cum influențează video-urile de prezentare a dezambalării produselor comportamentul cumpărătorului?

Cum influențează video-urile de prezentare a dezambalării produselor comportamentul cumpărătorului?

Într-o lume digitală în care oricine are le îndemână un dispozitiv de înregistrare, puține lucruri rămân nedocumentate și nepublicate pe internet. Din categoria conținutului video, cele mai consumate materiale sunt cele care prezintă despachetarea diferitelor produse. La cea mai mare căutare sunt ultimele gadget-uri, iar cei care fac și postează aceste video-uri sunt, de obicei printre primii care pun mâna pe cele mai noi apariții. Conținutul pe care îl produc nu are doar rol de divertisment sau informativ, ci merge mai departe, ajungând chiar până la influențarea comportamentului cumpărătorului.

Video-urile de „unboxing” au devenit un adevărat fenomen pe YouTube și reușesc să influențeze deoarece sunt făcute de cumpărători obișnuiți ca și cei care se uită fiind interesați să achiziționeze, la rândul lor produsul prezentat. De obicei, aceste video-uri sunt publicate fără a se interveni cu editări, focusul fiind pe ambalaj și pe produs. La fel de needitate sunt și reacțiile și caracterizările făcute de autorul video-ului care își exprimă, de cele mai multe ori, părerea sinceră despre produs, dar și despre modul în care a fost ambalat. Ambalajul este o parte importantă a experienței de cumpărare, atât cel propriu-zis al produsului, cât și cutia în care este livrat, de cele mai multe ori, cutia curierului, care conține și elementele de siguranță pentru protejarea produsului.

De ce aceste video-uri influențează comportamentul de cumpărare? Ei bine, deoarece apar în fața consumatorului în momentul în care acesta se documentează în legătură cu un anumit produs pe care vrea să îl achiziționeze. Aceste video-uri apar exact în fazele incipiente ale formării unei păreri despre un anumit produs, înainte de analiza acestuia într-un magazin online sau fizic.

Prin conținutul video brut, needitat, prin deschiderea ambalajului sigilat în fața camerei, realizatorii acestui tip de conținut se apropie de consumator, arătându-i produsul așa cum este el în realitate, fără artificii de marketing și alte elemente care să-l pună într-o lumină favorabilă. Cumpărătorul și cumpărătorul potențial intră în legătură directă, primul influențându-l pe cel de-al doilea prin prezentarea primei impresii asupra produsului.

În acest tip de conținut video, ambalajul are un rol important, acela de a prelungi misterul, a crește suspansul privitorului în timpul scurtei introduceri pe care realizatorul o face. De multe ori sunt prezentate și particularitățile ambalajului și a modului de ambalare, atât cel brut de livrare, cât și ambalajul propriu-zis al produsului.

Share this post