Etichete separate sau imprimate direct pe ambalaj – o dilemă actuală a industriei ambalajelor

Etichete separate sau imprimate direct pe ambalaj – o dilemă actuală a industriei ambalajelor

Utilitatea ambalajului, respectiv capacitatea de a conserva integritatea produsului și de a facilita manipularea lui, este un atribut esențial, dar nu suficient pentru un produs vandabil. Ambalajul trebuie să aibă atât o dimensiune informativă cât și una de promovare a produsului, de marketing. Un ambalaj complet și atractiv, care promovează calitățile produsului, îi subliniază plusul de valoare pe care i-l oferă cumpărătorului, îi oferă exact acel argument care îi declanșează acestuia mecanismul de luare a deciziei. În acest context, intervin mai multe soluții tehnice, fiecare cu propuneri interesante în ceea ce privește designul, respectiv prezentarea acelui argument care face diferența.

Așadar, fiecare producător se străduiește să vină cu variante de design creative și utile pentru produsele sale, astfel încât să poată veni pe piață cu un impact vizual și cu o putere de convingere cât mai mare astfel încât să reușească să facă un pas în fața concurenței.

Consumatorul modern este sensibil la impactul vizual al ambalajului. De cele mai multe ori, datorită acestui impact ia decizii de cumpărare de impuls. Așadar, ambalajul trebuie să genereze un impact emoțional, să îndemne către o reacție fermă din partea cumpărătorului. Comportamentul acestuia este determinant pentru modul în care sunt concepute ambalajele actuale.

Cele două soluții tehnice de furnizare a informațiilor despre produs și pentru a oferi un design deosebit produsului, etichetele lipite, respectiv, conceptele complete de design de ambalaj sunt, fiecare potrivite pentru situații specifice. De exemplu, în timp ce pentru o sticlă de vin este preferată o etichetă elegantă aplicată pe sticlă, pentru o cutie de carton care ambalează un televizor, ambalajul personalizat, imprimat cu elementele vizuale specifice ale brandului producătorului și cu imagini reprezentative pentru calitățile produsului.

Un alt aspect foarte important al ambalajelor, aspect pe care din ce în ce mai mulți cumpărători îl au în vedere este sustenabilitatea. Așadar, un ambalaj sustenabil poate deveni un argument extrem de puternic pentru un cumpărător informat.

Share this post