Prima impresie contează, mai ales în industria produselor cosmetice

Prima impresie contează, mai ales în industria produselor cosmetice

În industria produselor cosmetice, poate mai mult decât în orice altă industrie, prima impresie contează. Tocmai din această cauză, brandurile vechi din domeniu au învățat cum să genereze un impact puternic asupra cumpărătorului care se plimbă nehotărât printre rafturile raioanelor de cosmetice ale supermarketurilor. Un nou studiu vine cu informații interesante în legătură cu elementele esențiale care nu ar trebui să lipsească dintr-un ambalaj de produse cosmetice care vinde.

Studiul amănunțit asupra ambalajelor produselor cosmetice a fost publicat în luna februarie a anului în curs de către The Benchmarking Co. Studiul a inclus obiceiurile de cumpărare și părerile personale a peste 1.000 de femei din Statele Unite și s-a desfășurat pe trei paliere.

1. Dimensiunile ambalajului
Primul lucru care iese în evidență atunci când vine vorba de ambalajele produselor cosmetice este ambalajul. 34% dintre femeile participante la studiu au remarcat, în primul rând dimensiunea ambalajului, înainte să remarce alte detalii, cum ar fi brandul, forma ambalajului sau tipul acestuia. Pe locul al doilea în topul detaliilor remarcate s-a clasat culorile sau combinațiile de culori, cu un procent de 24%.

Un ambalaj generos nu doar că are toate șansele să se facă remarcat, dar oferă și o flexibilitate și vizibilitate a elementelor grafice. Numele produsului și elementele de identitate vizuale a brandului au fost notate de 40% dintre femeile participante la studiu ca elemente esențiale. 36% au apreciat dimensiunile ambalajului ca fiind importante pentru remarcarea produsului pe raft.

2. Aspectele funcționale ale ambalajului
Decizia de cumpărare este influențată în mare măsură de aspectele funcționale ale ambalajului. În plus, fidelitatea față de un anumit produs și brand este puternic determinată de acest aspect funcțional. 62% dintre subiecții incluși în studiu apreciază facilitatea de utilizare a întregii cantități de produs ambalate, 37% apreciază un ambalaj durabil, în timp ce 36% vor ca ambalajul să se poată deschide foarte ușor.

Conceptele pretențioase de ambalaj își au locul lor în preferințele cumpărătoarelor, dar aceste aspecte cin abia pe un plan secund mai ales pentru produsele utilizate în mod curent, cum ar fi cremele, gelurile de duș, articolele pentru machiaj, laptele de corp și alte produse cosmetice curente. Toate aceste trebuie să fie foarte vizibile, având în vedere rezultatele unui studiu independent care a reușit să identifice timpul mediu de luare a unei decizii de cumpărare ca fiind de trei secunde.

3. Detaliile fac diferența
Deși, preferințele cumpărătoarelor în materie de ambalaj sunt generale, indiferent de categoria de produse, există detalii care fac diferența atunci când facem o delimitare a categoriilor de produse cosmetice.

De exemplu, pentru produsele de îngrijire a pielii, probabil cea mai extinsă categorie, factorii care îl determină pe consumator să încerce un produs sau un brand nou nu sunt întotdeauna legate direct de ambalaj, deși ambalajul trebuie să joace un rol cheie. 94% dintre cele dispuse să încerce un produs nou pentru îngrijirea pielii sunt atrase de beneficiile promise de produs.

În ceea ce privește produsele de parfumerie, 74% dintre consumatoare sunt atrase, în primul rând de numele produsului, așa că vizibilitatea acestuia ar fi importantă pentru determinarea unei decizii de cumpărare favorabile.

Share this post