Recipientul pentru ambalarea apei construit din materiale regenerabile

Recipientul pentru ambalarea apei construit din materiale regenerabile

Brandul JUST propune o varianta mult mai sustenabila si cu un impact redus asupra mediului a ambalajului pentru apa plata. Acest ambalaj pastreaza nealterate proprietatile apei de izvor, fiind in acelasi timp si prietenos cu mediul. Brandul a luat atitudinea in problema risipei de ambalaj in industria apei imbuteliate si a inceput sa foloseasca un ambalaj construit in proportie de 53% din materiale regenerabile.

Daca in toamna anului trecut acest ambalaj facea furori, acum cei de la JUST vin sa-si depaseasca limitele, propunand un ambalaj care este alcatuit din materiale regenerabile in proportie de 82%. Astfel, impactul asupra mediului a fost redus cu 74% fata de impactul generat de ambalajele obisnuite din plastic.

Noul ambalaj pentru apa seamana foarte bine cu o cutie de lapte. Capacul si partea sa superioara sunt fabricate dintr-un material derivat din trestia de zahar. Corpul este construit dintr-un carton special obtinut din resurse regenerabile si reciclabile, ceea ce transforma acest ambalaj intr-unul extrem de prietenos cu mediul inconjurator, ceea ce duce si la reducerea de pana la 74% a emisiilor de dioxid de carbon fata de ambalajele PET traditionale.

JUST nu este doar un exemplu de sustenabilitate datorita ambalajului folosit, ci si unul de responsabilitatea sociala. Apa pe care o distribuie este colectata dintr-un izvor natural, respectiv din Cascada „Glens Falls” din statul american New York. Prin exploatarea apei, Just contribuie la dezvoltarea comunitatii locale prin plata taxei percepute de autoritatile locale pentru exploatarea resurselor izvolrului, respectiv, compania plateste de sase ori mai mult pentru utilizarea a doar 3% din excesul de apa al orasului. În plus a creat locuri de munca in zona si contribuie la dezvoltarea infrastructurii si la cresterea nivelului de trai al localnicilor.

Ambalajul este unul care merita atentie deoarece, adoptat la scara larga, ar putea genera un impact pozitiv extraordinar.

Share this post