Sacoșa de hârtie personalizată și experiența de shopping
Comerțul online ia proporții din ce în ce mai important din „spațiul de manevră” dedicat magazinelor fizice. În acest contect, magazinele din mall-uri și nu numai trebuie să iasă la rampă cu toată „artileria grea” pe care o au la dispoziție. Strategiile de vânzări, programarea reducerilor și a introducerii colecțiilor noi sunt elemente importante, dar ceea ce îl determină pe client să cumpere și să revină este experiența de vizitare a magazinului și, implicit, experiența de cumpărare.
Experniența de cumpărare este dată de un ansmablu complex de factori care încep să se manifeste încă din momentul în care cumpărătorul, trecând prin fața magazinului, se oprește o secundă și decide să intre. Din momentul în care a intrat în magazin, amenajarea spațiului interior, aranjarea produselor pe rafturi, asistența oferită de personalul magazinului, ambalajul produselor și împachetarea după achiziție. Dacă până în momentul achitării produsului totul a decurs foarte bine din perspectiva experienței de vizitare a magazinului, ambalarea finală, personalizată, oferită de magazin face diferența între o experiență completă care va lăsa cumpărătorul cu un sentiment plăcut și o experiență care îl va determina pe client să se gândească mai bine data viitoare, înainte de a intra în magazin.
În special pentru magazinele fizice de îmbrăcăminmte și încălțăminte ambalarea finală a produsului în sacoșe de hârtie personalizate este un plus, atât din punct de vedere practic, cât și din perspectiva strategiei de marketing. Sacoșa devine automat un material promoțional de care cumpărătorul se va „lovi” prin casă, amintindu-i în permanență de magazinul cu care a interacționat. Cu cât identitatea vizuală a magazinului este mai prezentă în preajma cumpărătorului, cu atât cresc șansele ca acesta să revină pentru o achiziție ulterioară.
Interacțiunea umană și serviciul direct oferit clientului sunt principalelel atuuri ale comerțului clasic, iar exploatarea lor este esențială pentru ca magazinele fizice să poată țină piept „tăvălugului” care vine din online.