Sfaturi pentru o ambalare corecta si economica

Sfaturi pentru o ambalare corecta si economica

Transportul produselor de la producator sau vanzator la clientul final presupune un oarecare grad de risc. În functie de fragilitatea produsului acest risc poate fi mai accentuat, de aceea, este important ca, vanzator sau producator, sa ai o abordare serioasa a partii de ambalare a produsului. Daca faci si vanzari online, ambalarea corespunzatoare face parte din experienta de cumparare oferita clientului si, poate deveni un element care sa determine revenirea clientului pentru noi cumparaturi. În plus, ambalarea facuta corespunzator va contribui si la o eficientizare a costurilor operationale.

  1. Foloseste doar cutii care arata impecabil. Este foarte tentant sa reutilizezi cutiile de carton si este un demers de reciclare foarte bun. Totusi, ar trebui sa acorzi atentie aspectului exterior al acestora. Daca prezinta semne de uzura, ar fi mai bine sa te orientezi catre unele noi.
  2. Recicleaza, dar cu atentie. Unele materiale biodegradabile ale ambalajelor reciclate isi vor pierde calitatile dupa una sau doua utilizari, avand in vedere caracterul lor, ceea ce va altera calitatile globale ale ambalajului.
  3. Invelis interior performant. Cel mai frecvent strat protector interior este polistirenul. Totusi acesta este destul de voluminos, iar protectia pe care o ofera este inferioara altor variante disponibile. În cazul obiectelor fragile, studiaza cu atentie alternativele care pot absorbi socurile repetate la care pachetul este supus in timpul transportului.
  4. Cutii pe masura. Cutiile prea mari inseamna risipa de ambalaj. În plus, vor trebui umplute cu mai mult polistiren sau alt material de protectie pentru a oferi siguranta produsului. Cutiile de carton dimensionate corect contribuie la rentabilizarea costurilor de ambalare.
  5. Ambaleaza pentru cele mai dure conditii posibile. Masurile suplimentare de precautie diminueaza riscul unei deteriorari a produsului in timpul transferului catre clientul final. Mai bine aplici o masura de siguranta suplimentara decat sa risti returnarea produsului si un client nemultumit la portofoliu.

Share this post