Sisteme de ambalare user-friendly pentru e-commerce, marca Amazon

Sisteme de ambalare user-friendly pentru e-commerce, marca Amazon

Amazon inoveaza, inoveaza, inoveaza chiar si in ambalarea produselor pe care le livreaza. Prin metodele „user-friendly” pe care le implementeaza, compania ar putea stabili un nou standard in comertul electronic, in beneficiul clientului. Astfel, sistemele de ambalare „Frustration-Free Packaging” vin cu o abordare cel putin interesanta pe langa atributele de usurinta de utilizare pe care le propune.

Constructia cutiilor pentru anumite produse este chiar si patentata (http://www.google.com/patents/US8186513) inca din luna mai a anului 2012. Se bazeaza pe doua aspecte esentiale:

  • Conceptul cutiei a fost gandit pentru a ambala, a depozita si a transporta obiecte mici, inclusiv cele de de forma dreptunghiulara cum ar fi cartile, CD-urile, DVD-urile sau alte obiecte cu forma similara.
  • Conceptul permite si o economie de material in producerea cutiei. Prin tipul de carton folosit si constructie, se ajunge la o flexibilitate crescuta a ambalajului in ceea ce priveste utilizarea. În acelasi timp, ambalajul este construit in asa fel incat sa ofere siguranta a continutului in timpul transportului. Produsul este protejat fara sa fie nevoie de straturi suplimentare care sa previna eventualele daune din timpul transportului. Împachetarea se face foarte usor, ceea ce recomanda sistemul pentru volume mari de produse livrate.

Din punctul de vedere al destinatarului, au fost eliminate o serie de piedici care stateau in calea deschiderii imediate a pachetului.

  • Destinatarul nu are nevoie de cutit sau foarfeca pentru a deschide pachetul in siguranta;
  • Ambalarea nu a necesitat aplicarea de banda adeziva, ceea ce elimina un pas din deschiderea ambalajului;
  • Favorizeaza colectarea selectiva prin separarea facila a materialelor din care este fabricat, respectiv carton si plastic.

Ambalajul Amazon este altceva, iar daca va fi utilizat la scara larga ar putea schimba standardele in livrarile facute in domeniul comertului electronic.

Share this post