Solutii pentru crearea de ambalaje cu valoare adaugata

Solutii pentru crearea de ambalaje cu valoare adaugata

Ambalajul are un rol important, indiferent natura produsului, trebuind sa duca pe umeri o serie de responsabilitati: identitatea brandului, eficienta din punct de vedere al costurilor sau protejarea produsului sunt doar cateva dintre cele mai importante „responsabilitati” ale ambalajului. Pentru ca un ambalaj sa se poata achita cu brio de sarcinile sale, trebuie, in functie de industria pe care o serveste, sa furnizeze si valoare adaugata.

Cum? Ei bine, desi metodele difera de la industrie la industrie, ar putea fi identificate o serie de tactici generale.

  • Grafica de calitate. Pentru bunurile de larg consum, grafica sugestiva si de calitate a ambalajului devine un argument pentru cumparator, devine carligul care il atrage sa ia produsul de pe raft si sa il puna in cos. Asadar, partea grafica nu trebuie tratata cu seriozitate deoarece randamentul pe care il va avea in comunicarea directa produs-consumator, va avea o influenta decisiva asupra vanzarilor.
  • Personalizare. Pentru a se adapta cat mai bine nevoilor specifice ale produsului, solutia de ambalare va trebui sa fie croita in functie de caracteristicile tehnice ale produsului. Aici, caracteristicile tehnice sunt privite din perspectiva ambalarii, de aceea este foarte important ca acestea sa fie oferite furnizorului de solutii de ambalare cu un grad ridicat de precizie. O astfel de personalizare poate include si aspecte de facilitare a manipularii produsului in fazele de transport catre punctele de desfacere, dar si dupa ce ajunge la consumatorul final. Ambalajul poate fi personalizat astfel incat sa contribuie la imbunatatirea experientei de utilizare a produsului, ceea ce este un generator clar de valoare adaugata.
  • Calitatea informativa. Pe langa partea de protectie un rol important al ambalajului este volumul, calitatea si structurarea informatiilor pe care le ofera. Astfel, in faza de conceptie a ambalajului, nu trebuie neglijat acest aspect deoarece este, la randul sau, un generator important de valoare adaugata.

Share this post