Tehnologia permite firmelor mici și mijlocii din producția de ambalaje să răspundă prompt nevoilor industriale

Tehnologia permite firmelor mici și mijlocii din producția de ambalaje să răspundă prompt nevoilor industriale

Cererea pentru soluții de ambalare fiabile pentru transportul și depozitarea produselor industriale este una foarte pronunțată, mai ales în zona de vest unde s-au dezvoltat structuri industriale cu operațiuni ample, în special în domeniul automotive. Odată cu stabilirea multinaționalelor din domeniul auto au apărut și o serie de oportunități pentru companiile mici și mijlocii din zonă, iar segmentul soluțiilor de ambalare este una dintre nișele în care se pot crește afaceri solide.

O problemă care ar determina companiile mici și mijlocii să nu abordeze companii mari este capacitatea limitată, ceea ce determină o viteză de reacție scăzută atunci când este vorba de volume mai mari. De cele mai multe ori, se pierde o piață importantă și un potențial important de creștere, dar tehnologiile actuale pot să vină spre rezolvarea limitei capacității. Automatizarea proceselor și utilajele din ce în ce mai performante disponibile pot deschide o piață importantă firmelor mici și mijlocii.

O serie de companii din domeniu au sesizat potențialul pe care îl oferă roboții și automatizarea, așa că au investit în retehnologizări masive. Firmele mici și mijlocii sunt câștigătoarele acestei evoluții a tehnologiei care le oferă oportunitatea să răspundă cererilor unei piețe de soluții industriale de ambalare.

La noi aceste tendințe sunt mai puțin pronunțate, cel puțin în ceea ce privește companiile mici din domeniul ambalării, dar la nivel global, una dintre cele mai importante asociații profesionale din industria soluțiilor de ambalare „Asociația pentru Tehnologii de Ambalare și Procesare” arată într-un studiu gradul de adoptare al roboților în rândul companiilor din industrie. Astfel, dacă în 2008 gradul de adopție al roboților era de doar 20%, în 2014 a ajuns la 75%.

Utilajele de ultimă generație sunt responsabile pentru a aduce o eficiență crescută deoarece pot face față unei game mult mai variate de sarcini și se pot adapta foarte ușor variațiilor de pe linia de producție, cum ar fi dimensiunile personalizate în funcție de beneficiar ale cutiilor din carton.

Tehnologizarea este o prioritate pentru noi, de aceea suntem în căutarea soluțiilor actuale care ne pot eficientiza fluxul de producție astfel încât să putem răspunde prompt și cu soluții de calitate solicitărilor clienților noștri.

Share this post