Testarea ambalajului, un pas important pentru verificarea sigurantei produselor

Testarea ambalajului, un pas important pentru verificarea sigurantei produselor

In comertul electronic si nu numai, ambalarea sigura a produselor este esentiala pentru ca utilizatorul final sa beneficieze din plin de produsul comandat. Ambalajul si tehnica de ambalare trebuie testate, astfel incat siguranta continutului pachetului sa ramana intacta. În cursul traseului de livrare, pachetul poate suferi unele socuri, independente de modul de manevrare al curierului. Drumurile accidentate, pot fi o cauza a deteriorarii produsului, asa ca ambalarea si ambalajul ar trebui sa previna acest lucru.

Bineinteles, exista o serie de tehnici si de metode de preventie a deteriorarii produsului ambalat, dar toate pot face pachetul mai voluminos. Indiferent de ce metoda ai ales, momentul adevarului este atunci cand pachetul este gata de livrare si ii faci un ultim test pentru a te asigura ca totul este in regula.

Testul „suprem” al sigurantei produsului arata cam asa: se ia cutia si se arunca de la o inaltime de aproximativ 1,2 metri pe o suprafata dura. Daca totul este in regula, produsele ambalate nu ar trebui sa sufere nici un fel da daune, nici macar daca sunt fragile. Mai mult, la impact, cutia va trebui sa ramana inchisa. Testul complet, implica cinci aruncari dupa cum urmeaza:

  • aterizarea pe baza cutiei;
  • aterizarea pe capac (partea superioara);
  • aterizarea pe latura cea mai lunga;
  • aterizarea pe latura cea mai scurta;
  • aterizarea pe colt.

Daca in urma acestor aruncari continutul pachetului ramane intact, inseamna ca ti-ai insusit o tehnica de impachetare sigura. Totusi, ai mai putea face un test suplimentar, ai putea scutura cutia timp de un minut, iar daca produsul sau produsele din interior raman intacte, atunci nu va trebui sa-ti faci griji din punctul de vedere al integritatii produselor in timpul transportului.

Pentru magazinele online, un ambalaj sigur si o tehnica de impachetare testata reprezinta aspecte esentiale in procesele zilnice.

Share this post