Transformarea cutiei de pizza. Cum a reusit Pizza Hut sa schimbe un ambalaj?

Transformarea cutiei de pizza. Cum a reusit Pizza Hut sa schimbe un ambalaj?

Pizza Hut, cel mai mare lant international de pizzerii vine cu o inovatie demna de era tehnologiei, in care fiecare obiect, aparent banal, poate deveni un gadget inteligent. Cutia de pizza avea nevoie de un efect „wow”, dar si de un loc in care acest efect sa fie apreciat la adevarata valoare. Asa ca, Pizza Hut Hong Kong a intrat in scena si, impreuna cu cei mai creativi oameni ai agentiei Ogilvy, au „inventat” cutia de pizza care se transforma intr-un proiector functional.

Designerii si-au pus spiritele creative la contributie pentru a veni cu un concept care sa aduca un plus de valoare serviciului de livrari la domiciliu al Pizza Hut din Hong Kong. Au studiat problema si au descoperit ca majoritatea clientilor care comanda pizza seara si o mananca relaxat in timp ce se uita la un film. Odata ce au identificat acest comportament al consumatorului de pizza din Hong Kong, creativii de la Ogilvy nu au trebuit sa faca altceva decat sa imbine utilul cu placutul asa ca au creat cutia de pizza care se transforma intr-un proiector gata sa aduca experienta salii de cinema in orice sufragerie cu un perete liber.

Proiectorul din cutia de pizza se conecteaza cu smartphone-ul clientului pentru a reusi sa proiecteze filmele. Mai mult, sunt disponibile mai multe modele de cutii, fiecare cu un cod QR care, odata scanat cu smartphone-ul sau tableta il duce pe client la cate un film pe care il poate descarca pentru vizionare. Pizza Hut, impreuna cu cei de la Ogilvy au reusit sa creeze un pachet complet pentru o seara de film, cu pizza, proiector si film. Filmul va fi rulat pe smartphone, iar lentila montata in cutie va amplifica imaginea pe perete. Este nevoie de o incapere intunecata pentru a putea vedea filmul, dar ideea merita aplaudata.

Share this post